Utolsó kommentek

2010.05.11. 19:31 szixi

Finn táncosok jöttek iskolánkba

Címkék: tánc

Április 29-én, csütörtökön a „Tikki” nevű finn tánccsoport érkezett iskolánkba, a nyugat-finnországi Poriból. Mozgalmas napunk volt, mert ekkor tartottuk a diáknapot, és ekkor volt végzőseink bolondballagása, sőt a táncművészet világnapja is.

Pap Adrienn tanárnő kért meg engem és osztálytársamat, Mészáros Gergőt (12/A), hogy kísérjük a finneket, segítsünk nekik eligazodni az iskola körül. A feladatot örömmel vállaltuk.

Az első ijedtség után előszedtük porosodó angoltudásunkat, és rájöttünk, hogy gond nélkül megértjük őket. Megismertünk egy főiskolai matektanárt, aki meglepve kérdezte: „Ez egy átlagos munkanap?” Megnyugtattuk, hogy nem, most diáknap van.

Először a finnek előadták saját műsorukat, aztán Fehér Alexandra (12/A) énekelt, majd Horváth Gergő (12/A) és jókais táncpartnere következett magyar néptánccal. Ezután kölcsönös tánctanítás volt. Finnjeink lelkesen igyekezték elsajátítani a magyar lépéseket, majd pedig mi próbálkoztunk az ő koreográfiájukkal. Komolyan meglepődtem saját ritmusérzékemen: nem is teljesen idegen tőlem a tánc.

A délelőtt hátralévő részében tovább beszélgettünk, majd megvendégeltük őket ebéddel. Nagyon ízlettek nekik a különféle magyaros ételek, amik a főzőversenyre készültek. Végül elérkezett a búcsú ideje. Eseménydús délelőtt volt, nagyon jól szórakoztunk, és közben új barátokat, ismerősöket szereztünk.

Szombaton (május 1.) a Komáromi Napok keretében a monostori erődben adtak közel egyórás fergeteges műsort, utána még volt módunk pár szót váltani és jó utat kívánni a másnapi hazaútra!

Lukács Balázs (12/A)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szixi.blog.hu/api/trackback/id/tr381993209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pap Adrienn 2010.05.12. 19:11:32

Köszönöm, hogy kísérték a vendégeket, Saci néninek is, hogy a vendéglátást intézte, az osztályoknak, akik finom ételekkel kínálták őket, és külön köszönöm a DÖK-nek és a 11/B-nek, hogy a diáknapba szervesen beillesztették ezt a programot. Remélem, aki táncolt, ismerkedett, látta őket az erődben, jól érezte magát!
süti beállítások módosítása