Utolsó kommentek

2010.04.17. 09:59 szixi

Széchenyi kupa 2010

Címkék: sport széchenyi kupa

Jó pár éve szokás az iskolában megemlékezni névadónkról, Széchenyi Istvánról. Eddig egy napot szántunk rá, idén azonban egy egész hetet, miközben különböző versenyek folynak. Sporteseményként iskolánk megrendezte első kosárlabda kupáját, a városi középiskolák részvételével.

A csapatoknak volt idejük felkészülni, mert már hetekkel ezelőtt meghirdették a versenyt, és meghívták városunk másik négy középiskolájának a csapatait. Ezután  kezdődhetett a felkészülés, az edzések sorozata, sőt, tét nélküli edzőmeccsekre is sor került.
Aztán elérkezett április 14-e, mikor is az iskolák fiú csapatai mérkőztek meg egymással. Reggel még elvégeztük az utolsó simításokat (berendeztük a versenyirodát, a hangosítók elhelyezték a felszereléseket), majd a csapatok elkezdtek bemelegíteni. Puskás tanárnő gyors megnyitóbeszédet mondott, és köszöntötte a vendégeket, akik között megjelent az egyik volt NB I-es játékos, aki nagyon sokat tett azért, hogy a kosárlabda Komáromban is ilyen népszerű sport lehessen. A rövid megnyitó után elkezdődtek a mérkőzések. Ekkorra már jelentős számú szurkoló gyűlt össze, hogy biztassák a csapatokat, szünetekben pedig még többen jöttek, hogy megnézzék, mi a verseny állása. A meccsek különösebb gond nélkül lezajlottak, a sportszerűségre sem lehetett panasz.

Az eredményre büszkék lehetünk, hiszen az első napon a kupát a házigazda csapat, vagyis a mi csapatunk vehette át. Gratulálunk nekik! És persze a többi csapatnak is, mert mind szépen szerepeltek.

A fiúcsapatok versenyének végeredménye:
1. Hely: Széchenyi
2. Hely: Jókai
3. Hely: Kempelen
4. Hely: Kultsár
5. Hely: Alapy

Másnap, április 15-én sor került ugyanezen iskolák lány csapatainak mérkőzéseire. Mindenki nagyon keményen küzdött, hogy minél jobb eredményt érjen el. Az első helyen holtverseny volt, így végül a gólarányt figyelembe véve döntöttek. Csapatunk a második helyen végzett, csak a Kempelen előzte meg őket. A 2. hely is nagyon szép, ügyesek voltak!

A lánycsapatok versenyének végeredménye:
1. Hely: Kempelen
2. Hely: Széchenyi
3. Hely: Jókai
4. Hely: Kultsár
5. Hely: Alapy

Reméljük, hogy a többi iskola ezután is elfogadja a meghívást, és minden évben megrendezhetjük a Széchenyi Kupát.

Zombori Zsófi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szixi.blog.hu/api/trackback/id/tr401928738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása