Utolsó kommentek

2010.10.31. 10:18 Pap Adrienn

Két hónap – 9/B-s osztályfőnökként

Az elmúlt két hónapban sok kedves esemény történt, s mivel elsősök osztályfőnöke lettem, egy kicsit az ő szemükkel tudok rácsodálkozni erre az időszakra.

Az ünnepélyes tanévnyitó, melyen szixis diákokká fogadták az elsősöket (s ennek sok szülő személyesen is tanúja volt), nagyon meghatotta a diákjaimat.

Aztán izgultak, vajon milyen feladatokat kell teljesíteniük a gólyahéten. A sok tréfa nemcsak az osztályközösséget, hanem a két évfolyamot is közelebb hozta egymáshoz. A törődést megköszönve a kicsik is igyekeztek a nagyoknak egy-két meglepetéssel kedveskedni.

Méltó zárása volt az első másfél hétnek az ún. Gólyatábor. A fergeteges hangulatról számtalan fotó tanúskodik. Ez az esemény már összekovácsolta az osztályt, hiszen izgatottan készültünk közös verssel, a csapatok kialakításával a vidám délutánra.

Az osztály számára meglepetés volt, hogy az évkezdésükről, illetve az iskolai életről színvonalas, a DÖK által szerkesztett újság is beszámolt.

Persze ilyen körülmények között aztán hamar a magáénak érezte az iskolát az osztály, annyira, hogy egy éjszakára be is költözött.

A tortasütő versenyre magunk készítette édességgel nem tudtunk nevezni, csak egy kis humorral, de az ötletes és ízletesnek tűnő pályaműveket mi is megcsodáltuk.

Már az első héten megállapodtunk abban, hogy szép környezetben kellemesebb a tanulás is, így a termünkre nagyon vigyázunk, virágokkal, dekorációkkal, hasznos és fontos információkat tartalmazó faliújságokkal dekoráljuk azt. Még inkább motivál minket, hogy a teremdíszítő versenyen ezzel még nyerhetünk is.

Persze versenyekben nincs hiány, a DÖK-os képviselőinktől hamar megtudtuk, tényleg mindenki kipróbálhatja magát abban, amihez kedvet, magában tehetséget érez!

Pedig az osztályban sok ügyes tanuló van. A sportolóinknak drukkoltunk a Kultsár-kupán, majd a Kempelen-kupán, A SziXi-factorban pedig a lányfocistáinkat, a szavalóinkat, táncosainkat, zenészeinket és énekeseinket is megmutathattuk, és egy dal erejéig meglepetésként az egész osztály színre lépett megköszönve ezzel a szervezők munkáját is.

A hétvégékre, szünetekre is jut a programokból, többek között jó hangulatú, csodás helyekre kalauzoló túrákon pihenhetik ki a hétköznapok tennivalóit a diákok.

Az osztály érzi, hogy ez egy különleges iskola, ezt a színvonalas és megható október 23-i megemlékezés után fogalmazták meg nekem. Ráadásul ez volt az új énekkari tagok első szereplése is.

Izgatottan készülünk hát a karácsonyi műsorra, hiszen ez a mi évfolyamunk feladata lesz, várjuk többek között a nyelvi akadályversenyt, az ádventi „ráhangolódást”, és természetesen már szinte mindennapi téma a gólyabáli műsor és tánc.

Remélem, az összefoglalómból nem felejtettem ki semmit!

Az osztályunk nevében köszönöm az iskolának ezt a két hónapot, és további tartalmas munkát kívánok mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szixi.blog.hu/api/trackback/id/tr242411247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása