Utolsó kommentek

2010.01.23. 20:12 szixi

ZID 2010

Címkék: vers magyar kultúra napja zid

Pénteken (január 22.) a Magyar Kultúra Napja alkalmából megtartottuk a 3. zenés irodalmi délutánunkat, mely minden évben e napon kerül megrendezésre. A város általános iskoláinak és az iskolánk tanulóinak az összejövetele ez az alkalom. Versek, dalok, hangszeres művek hangzanak el ezen a délutánon.

szixi: zid 2010 blog

Idén csak két iskola – a monostori Dózsa Iskola, ahonnan ez a rendezvénysorozat indult és a közeli Feszty Iskola - delegálta a tehetséges diákjait.

Családias légkörben ünnepeltük a Himnusz születésnapját. Minden évben egy téma köré építem az eseményt, idén E. Sapiro gondolata volt a vezérvonal: „Ott, ahol a nyelv van, kezdődik a kultúra.”

Az előadások kiválóak voltak, a hangulat emelkedett. Az érdeklődőket megörvendeztető műsor után egy kis szeretet-vendégség következett, ahol a szereplők és a felkészítő tanárok közt kötetlen beszélgetés folyt.

Az idei rendezvény talán legkedveltebb fellépője volt a Dózsa György Általános Iskola tehetséges 6. osztályos tanulója, Méri Péter, aki szinte „összenőtt” a hangszerével (zongora), és bearanyozta örömzenéjével az állófogadást is.

Köszönöm a lelkes kollégáimnak és a nem kevésbé lelkes diákoknak ezt a meghitt délutánt! Remélem, jövőre újra találkozunk! (A délután képei ide kattintva megtekinthetők)

Pap Adrienn

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szixi.blog.hu/api/trackback/id/tr121696195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása