Utolsó kommentek

2008.12.18. 23:48 szixi

Köszöntő

Amikor 1942-ben elkezdődött a tanítás iskolánk elődjében, a Magyar Királyi Leánygimnáziumban, az akkori igazgató, Czerny József úr valószínűleg legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy egykori utódja bloggerként fogja a világháló olvasóival megosztani az iskola életének eseményeit.

Milyen felbecsülhetetlen kincs lenne pedig, ha az elmúlt 60 év történéseit napról napra nyomon követhetnénk! Ha első kézből olvashatnánk arról, hogyan lett a lánygimnáziumból és kereskedelmi iskolából koedukált közgazdasági, majd közgazdasági-informatikai szakközépiskola, hogyan vészelte át a világháborút, a költözködéseket, hogyan szűntek meg régi hagyományok, pl az egyensapka vagy a köpeny hordása, az iskolainduló, a gyorsírástanítás, és hogyan vezették be az újakat, pl a gólyatábort, a Magyarság Napot, a nyelvi előkészítőt, stb. Milyen érzés volt első alkalommal számítógépen gépírni tanulni, orosz helyett angolt választani, a szomszéd iskola büféje és tornaterme helyett a saját büfénkben tízórait venni, és a Sportcsarnokban edzeni.

Hála a 21. század technológiájának, a mai lelkes tanároknak és diákoknak, és főleg Balogh Imre tanár úrnak, aki ezt az egész blogosdit kitalálta, bőven van miről és hogyan beszámolnunk.

Kezdődjön tehát az iskola virtuális krónikája a 12 nappal a 2008. év vége előtt, méghozzá örömhírekkel:

Régi álmunk valósult meg azzal, hogy tegnap (elektromos) zongorát vásárolhattunk. Felavatására nagyszerű alkalom lesz a karácsonyi ünnepség, amiről remélhetőleg majd képek is kerülnek ide.

Még mással is gazdagodtunk, de ehhez átadom a szót Balogh tanár úrnak, mert az ő „tollából” szakszerűbben fog hangzani a hír :-)

Horsa Zsuzsanna
igazgató

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szixi.blog.hu/api/trackback/id/tr88830825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pap Adrienn 2008.12.31. 11:11:36

Nagyon örülök ennek a blognak! Egy újabb fórum, ahol a széchenyis tanárok és a diákok közösen alkothatnak, együtt lehetnek!
süti beállítások módosítása