Utolsó kommentek

2009.03.28. 12:42 h.orsi

Továbbképzésen a széchenyis tanárok

Címkék: tanártovábbképzés

Múlt szerda este megfáradt, de meghatározó élményekkel gazdagodott tanárok szálltak le a buszról a SZIXI előtt.

Ezt a napot ugyanis Budapesten töltöttük a Jövő házában, ahol a Jövő Iskolája program keretein belül módszertani továbbképzésen vettünk részt.

Reggel 7:30-kor, amikor diákjaink még javában aludtak, az üres iskola elől nekiindultunk az egész napos programnak.

Délelőtt az interaktív tábla rejtelmeivel, lehetőségeivel ismerkedtünk meg. Előadónk rendkívüli felkészültséggel magyarázta el és mutatta egyidejűleg be, mi mindent tud(hat) egy interaktív tábla segítségével az előtte álló pedagógus. Több tantárgyból láttunk konkrét példákat, hogyan lehet a diákok képzeletét jobban megmozgatva, figyelmüket lekötve eredményesebb tanulásra ösztönözni őket. A lehetőségek szinte mindenkit lenyűgöztek. Többen már ott elhatározták, hogy otthon belevetik magukat a digitális tábla és tananyagok rejtelmeibe, ezzel is segítve diákjaink tanulását.

Délután egy újfajta, digitális technikát felhasználó tanulási technikával ismerkedett meg a csapat nagyobbik fele, amelyben a hangsúly a kreativitásra, az önálló vagy teammunkára, önálló kutatómunkára, saját gondolataink megfogalmazására helyeződött, összekötve több tanulmányi területet. Mindenki elkészítette a saját egyperces kis filmjét. Bár a munka kezdetben lassan haladt, alkotás közben mindenki ráérzett a dolog lényegére. Többnyire érzelmes ugyanakkor humoros alkotások születtek, melyeket büszkén mutattunk be egymásnak. Diákjaink feltehetőleg ugyanígy élvezni fogják, és a tanulás alkotómunkává válik számukra.

Ferencz László

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szixi.blog.hu/api/trackback/id/tr891031062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása