Utolsó kommentek

2010.06.05. 08:58 baloghi

László Kata újabb sikere

Címkék: verseny

A 9. A osztályos László Kata nevét már mindenki ismeri az iskolánkban. Április végén az Országos Musical Bajnokságon I. helyezett lett Junior kategóriában, erről faggattam a kis Csalogányt e-mailben.

1. Honnan értesült a versenyről?


Egy internetes oldalról az enekverseny.hu-ról.


2. Hogyan készült a megmérettetésre?


Az énektanárommal, Chrisztu Olimpiával készültem - igazából 2 hónapon keresztül csak gyakoroltunk rá, és végül - ha lehet mondani - majdnem hogy tökéletes lett az alakítás.


3. Milyen dalokkal indult?


Elődöntő: Varga Bálint: Houdini - Bess Búcsúja; 
Sarah McLachlan - Angel


Döntő: Frederick Loewe: My fair Lady - Elisa dala: Csudijó


4. Milyen volt a mezőny?


Kb. ilyen mezőnyre számítottam. Voltak néhányan, akik jók voltak, előttem pont egy elég gyengén sikerült produkció hangzott el, és féltem, hogy így a zsűri engem is kritizálni fog, de nem így történt.


5. Kiből állt, milyen volt a zsűri?


A döntőben a Zsűri Elnöke: Feke Pál musical énekes, színész, továbbá Szabó Szilvia énekművész, az Országos Musical Kurzus művészeti vezetője, Szakál Attila táncművész, koreográfus; Kis Katalin válogatott táncművész.
Nagyon kedvesek voltak. Amikor kellett, kritizáltak, de finoman, nehogy megbántsanak bárkit.


6. Mi volt a verseny menete? Hány napig tartott? Hány forduló volt?


Április 23-án volt az elődöntő, majd 24-én a döntő került megrendezésre.


7. Milyen körülmények voltak? (A verseny helyszíne hangtechnikailag, emberileg, a felkészülés helyszíne, esetleg a szállás... stb.)


A verseny a Székesfehérvári Szabadművelődés Házában zajlott, hangtechnikailag nagyon jó volt, nem kellett sokat várni, vagyis nekem úgy tűnt. Volt egy külön terem, ahol be lehetett énekelni, szóval a körülmények nagyon jók voltak.


8. Említette, hogy a Zsűri szóban is értékelte az előadásokat? Mi hangzott el Önről?


Természetesen a döntőben volt értékelés, amit a Zsűri Elnöke mondott el – hozzám a következő szavakat intézte:

Nagyon édes vagy! Hát ez a táncbetét! Ezen elolvadtunk! Nagyon jó volt! Először is: nekem nagyon tetszik, ahogy énekelsz, nagyon szépen, tisztán énekelsz, nagyon szépen megfogtad, és nagyon jó volt a választás, és ez nagyon édes volt! Örültünk annak, hogy nemcsak „drámai” nótákkal készültök, hanem ez egy abszolút önfeledt, aranyos produkció volt! Főleg, hogy itt a végén a „csudijót” már-már sírás közepette mondtad - ez meg egyszerűen fantasztikus volt! Úgyhogy nagyon jó volt, és gratulálok! Ez, hogy jelmezzel, kis kosárkával, mindennel, táncbetéttel... Hát ez 5-ös!


9. Ez már önmagában is becses elismerés, az I. helyezésről nem is beszélve! Milyen kedvező dolgokkal (musical tábor stb.) jár ez a díj?


Nyertem egy hangjegyes esernyőt. Továbbá meghívtak a V. Országos Musical Kurzusra, ami nyáron lesz.


10. Azóta, hogy utoljára beszéltünk, hogyan alakult, változott a zenei karrierje?


Szeptembertől megyek Budapestre az Aranytíz nevezetű színész-énekes oktató iskolába, amely szombatonként egy 6 órás képzésből áll. Sőt a testvéremmel lesz néhány fellépésünk is.


11. A távolabbi terveire nézve hozott változást a verseny, ill. az eredmény?

Természetesen igen, sokat javított az önbizalmamon, és ezek után még el is tudom képzelni az életemet ebben a szakmában, és főiskolát is ezen a területen választani, ha eljön az ideje.

Gratulálunk, sok-sok szép sikert kívánunk! Remélem, hamar hallhatjuk mi is a fent említett darabokat Katától!

További információk, képek a Fehérvár.net oldalán:
http://www.fehervar.net/site.cgi?a=cikk-1&cid=enekverseny10

Pap Adrienn

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szixi.blog.hu/api/trackback/id/tr482057957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pap Adrienn 2010.06.20. 13:14:24

Biztos, hogy felkerül a suli videói közé is, addig is itt:
www.youtube.com/watch?v=m5G_in1nipA&feature=autofb
süti beállítások módosítása