Utolsó kommentek

2009.03.12. 14:58 h.orsi

ALMA MATER

Címkék: nyelvtanulás pályaválasztás öregdiák alumnus

Nem először tért vissza az iskolánkba régi tanítvány, hogy beszámoljon a tanulóknak arról, hogyan alakult élete a középiskolát elhagyva.

Most Berger Dénes, 1998-ban érettségizett volt diákunk látogatott vissza hozzánk, hogy megossza velünk tapasztalatait.

Az előadása különösen azért volt érdekes számunkra, mert hosszabb ideig élt Londonban, és csak nemrég tért újra haza, így sok mindet tudott mesélni nekünk a kinti életről. Hangsúlyozta a nyelvtanulás fontosságát, hiszen nem tudni hogyan alakul az életünk, mikor lesz rá szükség. Ő már a középiskola harmadik osztályában letette a nyelvvizsgát angolból, és minket is arra ösztönzött, hogy minél hamarabb próbálkozzunk meg mi is vele, mert később már csak nehezebb lesz. Felhívta a figyelmünket arra, hogy mindig legyen előttünk cél, amiért tanulunk, amit el akarunk érni. Ő már korán elhatározta, hogy programozó szeretne lenni, így a tanulmányait is ehhez alakította. Arra próbált minket ösztönözni, hogy nekünk is legyen elképzelésünk a jövőnkről. Említést tett rá, hogy az életben a sokrétű munkatapasztalat fontos, de ugyanakkor jó munkaerőnek kell lenned. Beszélt még nekünk a munkavállalásról itthon és külföldön, és hogy ő programozóként hol helyezkedett el. A végén az osztály – és az osztályfőnök is – tehettek fel kérdéseket, így például többet tudhattunk meg arról, hogy milyen az élet Angliában, milyen ott a megélhetés vagy éppen arról, hogyan érdemes állást keresni, ha valaki külföldön szeretne dolgozni.

Sárai Dóra és Csikor Szandra 10/a

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szixi.blog.hu/api/trackback/id/tr36998030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása